Ezine Peyniri Nasıl Marka Oldu?



Ezine Peyniri‘nin dünya markası olmasında en büyük etkenlerden biri lezzeti, kıvamı ve rengidir. Meşhur Ezine Peyniri‘nin lezzeti tamamen üretildiği yörenin doğasından ve havasından kaynaklanır.

Ezine Peyniri’nin Diğer Peynirlerden Farkı

Meşhur Ezine Peyniri‘nin lezzeti Kaz dağlarına yakın olması nedeniyle, keçi, koyunların yörede yedikleri otlar ve kekikten kaynaklı olmakla birlikte, aynı zamanda Kaz (İda) Dağları yöresinin havası ve suyundan da etkilenir.
kaz daglari dogal havasi 300x225 - Ezine Peyniri Nasıl Marka Oldu?
Ezine Peyniri; Keçi, koyun ve inek sütlerinin belirli oranlarda karıştırılması ve sonrasında salamura edilmesi ile üretilir. Ayrıca Kaz Dağları yöresinin havası, suyu ve değişik otları ile beslenen hayvanların sütünün lezzetli olması nedeniyle Ezine Peyniri uzun zaman önce diğer peynirlerden sıyrılarak kendini kanıtlamış ve marka haline gelmiştir.
Coğrafi işaretli ender ürünler arasında yer alan ve yerini koruyan Ezine Peyniri, şu an dünya çapında en çok tercih edilen ve bilinen peynirler arasına da eklenmiştir.
gercek ezine peyniri tuketenlerin yorumlari 266x300 - Ezine Peyniri Nasıl Marka Oldu?

Ezine Peyniri’nin Özellikleri

Ezine Peyniri aldığınızda hafif ekşimsi bir tat ile beraber orta sertlikte olmalıdır.Hafif ekşi olmasının nedeni tamamen soğuk hava depolarındaki bekleme süresi ile alakalıdır. Bu nedenle peynir ne kadar uzun süre dinlenmişse o kadar kalitelidir. Aslolan Ezine Peyniri aslında koyun peyniridir.

Yorumlar