Peynirli ve Patatesli Pişi Tarifi

Peynirli tarifler arasında yer alan pratik ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz Peynirli ve Patatesli Pişi tarifini okurken bile ağzınız sulanacak.

Peynirli ve Patatesli Pişi Tarifi için Malzemeler

Malzemeler
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • Tuz
  • 1 Çay bardağı zeytin yağı
  • Su
İç harcı için
  • 2 haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı rendelenmiş Ezine Kaşar Peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş Ezine Dil Peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Taze kekik
Kızarmak için; Ay çiçek yağı ve üzeri için taze kekik

Peynirli ve Patatesli Pişi Nasıl Yapılır?

Hamuru için unu geniş bir kapta öncelikle eleyin. Maya, bir tutam kadar tuz ve zeytinyağını ilave ederek bir süre karıştırın. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
İç harcı için haşladığınız patatesleri geniş bir kaseye alarak çatal yarıdımıyla ezin ve rendelediğiniz Ezine peynirini üzerine ekleyin.  Tuz ve baharatları üzerine ekleyerek karıştırın.
Mayaladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartarak merdane yardımıyla incecik açın. Ortasına az önce yaptığımız patates ve peynirli iç harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlamalısınız.
Pişileri kızdırdığımız kızgın yağda kızartın, altına kağıt havlu serdiğimiz tabağa alın ve yağını çekmesini sağlayın. Taze kekikle süsleyerek sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar